Experiències educatives

ESTADA A L'ESCOLA


1. El primer recurs que m'agradaria destacar relacionat amb les noves tecnologies és la PDI. Després d'uns anys, l'escola on vaig estar "Àngels Alemany i Boris ha aconseguit que per finals d'aquest curs totes les classes tinguin d'una.

Amb aquestes, s'han reestructurat totes les classes i les pissarres tradicionals han passat a un segon plànol.

Considero que aquesta ha sigut una molt bona inversió, ja que són uns instruments que permeten molta més interacció i ofereixen moltíssimes possibilitats a l'infant, sempre i quan es sàpiguen utilitzar.


2. Per continuar, una aplicació que utilitzaven gairebé diàriament era el bloc de l'escola.
A aquest bloc, les mestres posen fotos i escrits reflecteixen les activitats que fan a l'aula, així com recursos de cara a estudiar per l'examen...
Mantenen al dia aquest recurs, en especial per tenir un contacte constant amb les famílies.

A l'aula l'utilitzaven bastant sobretot amb la tutora, en aquelles estones petites que sobraven alguna hora de classe, per tal de veure que feien els nens/es dels altres cursos.  També, per repassar cançons que estaven treballant a música...


Per tant, en aquest bloc podem trobar moltes coses: explicacions de les activitats que es fan, fotografies, recordatoris, avisos i un munt de recursos i pagines webs interessants, que poden ser molt útils per allargar el procés educatiu de l'escola a casa.

3. Finalment, un altre recurs que utilitzaven a l'aula era un portal educatiu, el qual mantenia recursos per treballar amb els infants d'inicial. D'aquest, els mestres treien idees per treballar amb els infants de manera divertida i amena.
A més, els mestres podien agafar idees per treballar totes les competències. Hi ha recursos per treballar la competència  matemàtica, la d'habitar el món i conviure, la lingüística, la personal i domini del ratolí. A banda d'aquest, també utilitzaven un altre portal educatiu:


Dins aquesta pàgina web, trobem aplicacions de jocs, de material didàctica, material per reballar a les diferents àrees, cançons, manualitats...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada