divendres, 22 de maig del 2015

Codis QR una eina que fomenta la interactivitat

Fa un parell de setmanes, se'ns va ensenyar a la universitat com funcionen els codis QR i com podem elaborar-ne si volem. La veritat que em va semblar molt interessant i crec que és una bona eina que es pot utilitzar ja amb els més petits, ja que cada vegada està més present a la nostra societat.

El codi QR (resposta ràpida), és un sistema que emmagatzema informació en un petit quadre de punts, dissenyat per ser llegit apuntant amb la càmera d'un telèfon o una tauleta tàctil a sobre del codi. La forma d'aquest pot variar segons qui el dissenyi i el contingut pot ser des d'un vídeo, fins fotografies, fins pàgines web...
És una espècie de codi de barres d'última generació, que et permet accedir a molta informació de manera interactiva. 

Els codis QR es reconeixen fàcilment per la seva forma quadrada i pels tres quadradets que té a les cantonades superiors i la inferior esquerra. 
Qr Code

Aquests codis es poden utilitzar en qualsevol projecte: pàgines web, llibres, targetes de visita, cartells... s'elaboren molt ràpidament, fàcilment i sense gaires complicacions.

Se'n dubte és un bon sistema per emmagatzemar informació important i que considero que amb el temps, cada vegada el tindrem més present.

Una pàgina desde la qual podem crear-ne un és: http://www.codigos-qr.com/generador-de-codigos-qr/


1 comentari:

  1. Una manera genial de conectar el món real amb el virtual amb real, molt interessant...

    ResponElimina