dijous, 4 de juny de 2015

El bosc de les activitats!

Navegant per internet, he trobat una aplicació molt completa i útil per utilitzar-la amb alumnes de cicle inicial en les estones de temps lliure a l'aula.


Aquesta aplicació és en castellà i simula un bosc amb diferents personatges, els quals tenen cadascú una activitat diferent a fer. Per exemple, trobem una granota que possibilita aprendre paraules amb el diccionari d'idiomes, un conill que et proposa aprendre les lleres, una vaca per treballar els animals domèstics i de granja, uns nens per treballar el cos humà, un os per aprendre música, una marieta per treballar les estacions de l'any...

En obrir el joc, a la pantalla principal et trobes amb la imatge amb animacions del bosc amb els animals, un cartell que t'indica el dia en el qual estem i l'estació de l'any i l'opció de traduir-ho tot a l'anglès i de canviar el temps a nuvolat, pluja... A més, tot té sons d'acompanyament. 

Un cop selecciones l'animal amb el qual vols treballar, fas les activitats que et proposen i la mateixa aplicació et corregeix. A més hi ha diferents nivells de més fàcils, i de més difícils. 

Per tant, és una interactivitat selectiva, ja que l'usuari escull l'activitat que vol fer.

Referent a la interfície, s'utilitzen colors, dibuixos i personatges dirigits a infants d'edats primerenques.  Tot és molt visual i molt clar. 

Pel que fa a la taxonomia de Bloom, la podem situar a l'àrea d'aplicar, ja que l'infant executa les diferents activitats, per tal d'instaurar nous coneixements.

Finalment, fent referència al model de SAMR,  podem dir que l'aplicació està situada a millora, ja que la tecnologia augmenta funcionalment el recurs. Possibilita treballar els coneixements amb millors resultats. 

Personalment, considero que l'aplicació és molt útil, ja que permet repassar continguts d'àrees diferents de manera amena. A més els infants possiblement treballaran més motivats mitjançant un recurs com aquest, que amb una fitxa tradicional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada